Viktig melding!

Fortsettelse av kvartærgeologisk kartlegging i Ringebu kommune

NGU

NGU (Norges geologiske undersøkelse) vil fortsette sin kvartærgeologiske kartlegging i Gudbrandsdalen (Sør-Fron, Ringebu og Øyer) i 2023. NGU har planlagt feltperiode i år fra 18. april til 10. mai, men størsteparten av tiden vil bli brukt i Øyer. Vedlagt kart viser områder som NVE (Norges vassdrags- og energidirektorat) har pekt ut til at skal skredfarevurderes, og som gjenstår etter kartleggingen gjort i 2021-2022. I år ønsker NGU å kartlegge områdene mellom «NVE-områdene» for å få et mer heldekkende kart, og økt forståelse for den kvartærgeologiske utviklingen i dette området.  

NGUs arbeid utføres i all hovedsak til fots i hele kartleggingsområdet. Innmark og bebygde arealer kartlegges også, men de tar hensyn til beitedyr, dyrkamark, private hager osv. NGUs medarbeidere bærer feltjakke tydelig merket med etatens logo. Bilene de benytter er tilsvarende merket. NGU var i kontakt med mange av kommunens innbyggere under feltarbeid i 2021 og 2022 og ble veldig godt mottatt av alle. 


Nyhet/informasjon fra 2021 finner du her. 

Definisjonen av kvartærgeologi:
Kvartærgeologi er den disiplinen av geologien som omhandler den yngste perioden i jordens historie, de siste ca. 2.6 millioner år. Denne perioden er karakterisert av store klimasvingninger og vekslinger mellom istider og mellomistider. Mange av landformene og løsmassene vi har i dag har opphav i istidene.

Du kan lese mer om dette på NGUs hjemmeside.