Viktig melding

Enkelte sider på hjemmesiden vår fungerer ikke, vi jobber med å løse problemet.

Informasjon om togtrafikk på Dovrebanen

Hele Dovrebanen åpner for normal trafikk 20. mai når Randklev bru gjenåpner. I forkant av at vi gjenopptar den ordinære trafikken, vil vi gradvis belaste hele strekningen. Fram mot åpningen vil derfor arbeidstog kjøre mellom Fåvang og Ringebu. Arbeidstogene vil også kjøre nordover, og noen godstog kommer også til å kjøre på hele Dovrebanen. 

Illustrasjon fra Alston

Siden Randklev bru ble ødelagt i august i fjor har mye av godstrafikken som vanligvis går på Dovrebanen, fulgt en alternativ rute via Rørosbanen fra Hamar til Støren. 

Det er viktig at folk er klar over at vi etter en periode uten tog på strekningen Fåvang- Ringebu og ingen godstog på Dovrebanen, må forberede seg på at situasjonen går tilbake til normalen. Det blir igjen altså flere tog å følge med på ved kryssing av planoverganger, og viktig å huske på at arbeidstog og godstog ikke følger en rutetabell.

Både fram til og etter åpning av Randklev bru, går det arbeids og godstog på Dovrebanen som ikke står i noen rutetabell. Selv om du tror du kjenner avgangstidene til persontog, kan det nesten alltid komme et tog. Stopp, se og lytt på planoverganger, og pass på at du alltid følger signaler og skilt.

 

Ordinær godstogtrafikk starter opp 20. mai fra kl. 1900, SJ Norge kjører sine persontog fra 21. mai og Vy persontog fra 22. mai på hele Dovrebanen.